Algemene informatie

Soms hebben wij kittens beschikbaar.
De kittens worden groo tgebracht in de huiskamer samen met de andere katten.(vanaf dat ze 4 weken oud zijn) Ongeveer de eerste 4 weken zitten ze in een slaapkamer in een werpkist waar een hondenmand instaat. Dit houd de kittens lekker warm. Als de ruimte te klein wordt zal de hondenmand uit de werpkist gaan. Zo krijgen moeder en kids de eerste tijd rust. Ze zijn nog erg kwetsbaar. De werpkist heeft hoge randen dit beschermd de kittens voor tocht enz.
Tussen de 8 & 12 weken worden de kittens door onze dierenarts nagekeken,  geŽnt(2) en ontwormd.(4)

De kittens mogen hun moeder pas verlaten vanaf de leeftijd van minimum 12 weken( of anders afgesproken met de nieuwe eigenaar),
Ze zijn dan 2 x ingeŽnt, en hebben meerdere wormkuurtjes gekregen. (ze zijn vrij van parasieten zoals vlooien, mijt, wormen, e.a.) Tevens zijn ze tegen die tijd al een hele poos zindelijk.
Uiteraard krijgt u een stamboom en paspoort mee.
Daarnaast een  kittenpakket  waaronder een zakje voer wat het  kitten gewend is om te eten en een speeltje enz.
.

De kittens mogen pas vanaf de vierde/vijfde week worden bezichtigd,( Wanneer we weten welk kitten scottish fold is en welke een scottish straight) omdat ze tijdens de eerste levensweken nog erg vatbaar zijn voor bacteriŽn e.d. van buitenaf, en wij willen dus geen onnodige risico's nemen. Bij interesse,kan men in deze periode eventueel wel een aanvraag doen op een kitten, dit kost niks en je bent niets verplicht. In de 4de 5e week kan men het kitten dan komen bezichtigen,en al dan niet reserveren. ( wanneer te zien is welk kitten fold is en welk kitten straight is wordt er gekeken naar de aanvragen en worden de mensen gebeld die in aanmerking komen. Dit ligt aan de voorkeur van de mensen... poes/kater fold of brit en eventueel kleur.
Er wordt gewerkt bij een reservatie met een aanbetaling (daar wordt een bewijs van meegegeven).
Indien men het kitten niet reserveert, dan is het kitten vanaf dat moment weer gewoon beschikbaar.
 
 

 
Wij behouden steeds het recht om iemand een kitten te weigeren, indien deze van mening is dat men het kitten niet de geschikte thuis kan bieden, dit enkel in het belang van het kitten zelf.

Personen die bij ons een kitten hebben gereserveerd, wordt de mogelijkheid gegeven om hun toekomstige kitten te komen bezoekenÖ dan kunnen ze elkaar al wat leren kennen. Het is absoluut geen vereiste om het kitten te komen bezoeken, maar het is dus wel mogelijk.
Ook is het  geheel vrij om de naam te kiezen van het kitten. Mits dit voor de 8 weken is. Dit met  betrekking tot het aanvragen van de stambomen.